Sven Stevens

Alles over Fashion

Afghaanse keuken

2 min gelezen
Afghaanse keuken

De Afghaanse keuken wisselt nogal tussen de diverse regio’s. Maar toch zijn er ook veel overeenkomsten te vinden. De culinaire specialiteiten geven een weerspiegeling tussen de etnische en de geografische verschillen. Ook vertoont de Afghaanse keuken veel overeenkomsten met de buurlanden als Uzbekistan, Iran, Pakisten en Tajikistan. De Afghaanse keuken staat bekend om haar uitgebalanceerde smaken en kruiden. Zolang het eten lekker gekruid is, niet te pittig en zeker niet vlak, dan weet je dat het gerecht pas geslaagd is. In de Afghaanse keuken is een goede balans tussen alle ingrediënten erg belangrijk.

Afghaanse keuken 1

Ingrediënten in de Afghaanse keuken

In het hele land zijn verschillende soorten ingrediënten uit de Afghaanse keuken te vinden. Neem bijvoorbeeld verse en gedroogde kruiden als mint, kardemom, saffraan, knoflook, zwarte peper en natuurlijk koriander. Het aanbod van verse groenten en fruit in Afghanistan is heel groot. Zo zijn er qua fruitsoorten al grapefruit, abrikozen, sinaasappelen, bessen, pruimen en granaatappels. Maar ook noten zijn er veel. Zo vind je in Afghanistan veel walnoten, amandelen en pistachenoten. Al deze ingrediënten zijn een belangrijk onderdeel in de Afghaanse keuken. Maar belangrijk is ook zuivel. Zo wordt verse yoghurt veel gebruikt in Afghaanse gerechten. Op het gebied van vlees gaat de voorkeur uit naar kippenvlees en vers lamsvlees.

Wil je meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar al deze gerechten en wil je graag meer weten over de Afghaanse keuken? Kom dan proeven bij Kabul Foods in Utrecht. Zij zijn gespecialiseerd in Afghaanse gerechten en zorgen ervoor dat je de authentieke rijke smaken beleeft in de gerechten die zij serveren in hun restaurant. Bekijk snel eens hun website en laat je inspireren door hun uitgebreide menu. Geniet van een lekker voorgerechtje, een vers bereide hoofdgerecht en een heerlijk fris zoet nagerecht. Het restaurant is dagelijks geopend van 16.00 uur tot 22.00 uur. Ook voor afhaalmogelijkheden kun je bij Kabul Foods terecht.

Meer verhalen