Sven Stevens

Alles over Fashion

Een levensredder: het portofoon oortje op maat

1 min gelezen

Je zult een bewaker niet meer met zijn oor gekluisterd aan een portofoon zien staan: tegenwoordig gebruiken verschillende diensten een portofoon oortje op maat. Het goed horen van je collega door de portofoon kan namelijk verhinderd worden door de omgeving. Als bewaker op een feestje zal je te maken hebben met luide muziek en pratende mensen, wat ruis in de communicatie kan veroorzaken.

Het portofoon oortje op maat

Het is belangrijk dat het portofoon oortje goed past. Het rennen met een portofoonkastje aan je oor is verleden tijd, maar in noodsituaties waarin hulpverleners snel moeten handelen zou het natuurlijk erg gevaarlijk zijn de oordop zou kunnen uitvallen. Hij dient dus perfect aan te sluiten bij de vorm van je oor. Daarnaast dient het oortje omgevingsgeluid te kunnen filteren, zodat zowel de collega aan de andere kant van de zender te verstaan is als de geluiden om je heen.

Kraakhelder
Een op maat gemaakt portofoonoortje is te verkrijgen bij een gehoorbeschermingsspecialist. Je oor zal worden opgemeten zodat het oortje precies zal passen. Dit is niet alleen goed voor de veiligheid, je zal er ook uren mee kunnen werken zonder dat je last krijgt van het dopje in je oor. Doordat het omgevingsgeluid gefilterd wordt, zul je gefocust zijn aan twee verschillende fronten: jouw eigen omgeving en die van de meldkamer. Het oortje draagt dus bij aan gemak en efficiëntie op het werk.