Sven Stevens

Alles over Fashion

Je motor stallen in de winter

2 min gelezen

Na maanden motorrijden met lekker weer is het voor jou misschien tijd om je motor weg te zetten tijdens de winter. Als jij jouw motor klaar wil gaan maken voor de winterslaap, lees dan snel verder voor tips en tricks. Zo gaat jouw motor goed voorbereid de winter in en kan je van het voorjaar met goede moed weer op je motor stappen.

Zorg voor een volle brandstoftank

Wanneer je je motor een langere periode binnen zet zonder volle brandstoftank, kan er roest in je tank ontstaan. Om dit te voorkomen is het dus van belang dat je je brandstoftank goed vult voordat je hem binnen zet.

Ververs de motorolie

In de olie die nu in je motor zit, zitten allerlei verbrandingsresten . Deze verbrandingsresten zullen er na verloop van tijd voor zorgen dat de olie minder vloeibaar wordt en dit is schadelijk voor je motor. Ga dus langs de garage om je olie te laten verversen of doe het zelf.

Verhoog je bandenspanning

Zorg ervoor dat je bandenspanning een halve bar hoger is dan wanneer je op de weg rijdt. Als je motor een tijd stil staat kan er een zogenaamde flat spot ontstaan als je bandenspanning niet hoog genoeg is.

Zorg voor je andere motorspullen

Als je bezig bent met het stallen van je motor voor de winter, is het verstandig om ook je motorkleding, motorlaarzen en motorhandschoenen winterklaar te maken. Kijk bijvoorbeeld naar eventuele beschadigingen en slijtageplekken. Ook is dit een goed moment om je gear goed te reinigen, zodat je het in het voorjaar snel weer op je motor kan springen met goed onderhouden spullen!