Sven Stevens

Alles over Fashion

Keukenverlichting

2 min gelezen

Keukens maken steeds vaker onderdeel van de belangrijkste woongedeelten in een woning. Steeds meer woningen kennen het ‘open plan’- effect, waarbij de keuken bij de woonkamer wordt getrokken en niet langer een afgesloten ruimte in de woning vormt. Optimale verlichting die aansluit bij de sfeer van de woonkamer is dan uiteraard een onmisbaar element die de huiselijkheid bevordert. Ledverlichting mag hierbij zeker niet ontbreken en kan worden ingezet voor zowel praktische als sfeervolle doeleinden. De keuken vormt tegenwoordig steeds meer een centrale rol, waar gezinsleden, familie en vrienden samenkomen. Een gezellige ‘leefkeuken’ biedt naast de klassieke praktische rol voor het bereiden van eten, ook een sociale omgeving waar speciale momenten zullen worden doorgebracht. Goede keukenverlichting is daarom van essentieel belang en hierin zijn de mogelijkheden vooralsnog divers.

Typen LED verlichting
Nu veel meer tijd in de keuken wordt doorgebracht, zal hier ook vaker de verlichting aan staan. Om de kosten voor de elektriciteitsrekening te beperken, doe je er verstandig aan om LED verlichting in de keuken te plaatsen. Zo kun je goed zien waar je mee bezig bent in de keuken tijdens het koken en biedt de LED keukenverlichting bovendien een optimale sfeervolle ambiance. Met LED keukenverlichting draag je uitermate zorg voor energiezuinigheid, zonder op scherpte of sfeer in te hoeven leveren. Keukenverlichting LED zijn veilig in gebruik en je verbruikt een stuk minder energie. Er zijn diverse soorten LED verlichting waaruit je kunt kiezen, zoals algemene LED verlichting, LED accentverlichting of LED sfeerverlichting. Afhankelijk van de sfeer die je in de keuken wilt behalen, kun je dus een geschikte keuze maken.

Verschil tussen varianten

Voor het plaatsen van keukenverlichting is het belangrijk om een lichtplan op te stellen. Zo weet je precies wat voor soort verlichting er in de verschillende delen van de keuken nodig zijn. Algemene keukenverlichting kun je plaatsen door middel van LED TL-buizen of LED inbouwspots. Deze passen uitstekend in het plafond en geven zo min mogelijk schaduwvorming. Als aanvullende verlichting voor bijvoorbeeld het werkblad, de spoelbak of kookplaat kun je accentverlichting kiezen door strips met LED verlichting te plaatsen aan de onderkant van keukenkastjes. De keuken oogt hierdoor gelijk professioneel en de verlichting is praktisch tijdens het koken. LED sfeerverlichting in de keuken maakt de eethoek gelijk een stuk aangenamer en uitnodigender. De verlichting is in te stellen, zodat je zowel intimiteit als ruimtelijkheid kunt realiseren.

Lichtplan opstellen

Zodra duidelijk is welke verlichting er nodig is in de verschillende delen van de keuken, kan een lichtplan worden opgesteld. Door de verschillende zones in kaart te brengen, kun je duidelijk vaststellen welke verlichting nodig is en waar de lichtpunten geplaatst kunnen worden. Uiteraard kun je altijd advies in winnen bij Euroledshop, zodat de keukenverlichting op maat kan worden geleverd.