Sven Stevens

Alles over Fashion

PTSS symptomen? Grijp gelijk in!

1 min gelezen

Heb je last gehad van een schokkende gebeurtenis? En denk je dat je dit niet goed hebt kunnen verwerken? Dan kun je helaas te maken hebben met PTSS. Weet je niet wat te doen bij PTSS? Grijp in ieder geval gelijk in. En dat doe je door een dokter te bezoeken. Want alleen zij kunnen constateren of je daadwerkelijk last hebt van deze nare klachten.

Grijp gelijk in

Het is dus belangrijk om gelijk in te grijpen. Schaam je dus niet als je naar de dokter gaat. Want des te eerder je gaat, des te beter ze je kunnen helpen. Een dokter kan je doorverwijzen naar een psycholoog, die je vervolgens kan helpen met de vele methodieken die vandaag de dag beschikbaar zijn.

De symptomen

De symptomen kunnen bestaan uit veel negatieve gedachten en emoties. Daarnaast blijf je misschien veel piekeren over de gebeurtenis en kan dit zich ook uiten in nare nachtmerries. Hierbij kun je geïrriteerd raken, last krijgen van slaapproblemen en je niet goed kunnen concentreren. Ook een verminderde interesse in je dagelijkse leven kan voorkomen, met daarbij ook negatieve gedachten over andere mensen. Het zijn erg onaangename symptomen waardoor je niet moet wachten met ingrijpen.

Er zijn testen beschikbaar die je online kunt doen om zo snel een indicatie te krijgen. Zo kun je een vragenlijst invullen, waarmee wordt gekeken of PTSS aannemelijk is. Echter zijn deze tests natuurlijk geen echte diagnose en moet je hiervoor naar een professional. Bezoek dus een dokter bij enige vermoedens!