Sven Stevens

Alles over Fashion

Tarot uitgelegd

1 min gelezen

medium-antonettaDit is een samenvatting van een uitgebreid artikel over tarot. Over de geschiedenis van de Tarot bestaan veel uiteenlopende theorieën. Als we uitgaan van een geschiedkundig onderzoek dan is het Tarotspel rond de 15e eeuw in Noord-Italië ontstaan. Na 1781 beweerde ene Antoine Court de Gebelin in zijn boek Le Monde Primitif dat Tarotkaarten “geheimen van de Egyptenaren” zouden bevatten. Vanaf dat moment begon men Tarotkaarten te gebruiken voor het voorspellen van de toekomst.

Tarot bestaat uit 78 kaarten met afbeeldingen vol symbolen, die staan voor oude wijsheden. Er zijn 22 kaarten van Grote Arcana en 56 kaarten van de kleine Arcana. Arcanum betekent geheim. De kaarten van de Grote Arcana gaan over grote geheimen. Ze gaan over levensfases van de mens (onze klanten), iedereen herkent ze. Tarot is een beeldtaal vol met symbolen. De symbolen helpen je als medium/paragnost contact te maken met wat je ziet en voelt van de klant. Symbolen hebben een emotionele betekenis. Dat wordt weer resonantie genoemd. Resonantie is de emotie of herkenning door het symbool en hierdoor kan je makkelijker de vertaling maken voor de klant.

Tarotkaarten kan je eigenlijk gebruiken in alle situaties. Probeer alleen negatieve vragen te vermijden. Omdat op moment dat jij in een negatieve energie zit je gemakkelijker negatieve kaarten pakt. Ook vragen met een ja of nee antwoord zijn lastiger. Maar met Tarotkaarten is in principe alles mogelijk. Bron: www.mediumchat.nl