Sven Stevens

Alles over Fashion

Wijnrank kopen

2 min gelezen

Lees hier over een wijnrank kopen bij Tropic trees. Op de site zie je dat je al voor twee tientjes een wijnrank kan kopen. Alvorens moet je dan kiezen wat je wil, rode of blauwe druiven. Een druif is leuk om mee te beginnen. Als je nog geen groene vingers hebt, een druif is zeer sterk en niet gevoelig voor ziekten. Het enige wat telt is dat het op de goede plek staat. Een druif doet het goed op een warme plek in de volle zon. Je zal dan de beste druiven kweken die veel suiker bevatten, en daar kun je weer wijn van maken.

Eigen wijn maken is leuk en lekker

Een wijnrank kopen is maar een opstapje naar een leuke hobby. Ten eerste kun je de druivenrank over een pergola laten groeien, en daaronder ontstaat dan een Griekse taverne. In feite is dat een mooie en praktische manier om je tuin aan te leggen. Als je op het terrasje onder de pergola zit, dan zit je in de schaduw, dan zie je boven je de druiventrossen hangen. Ten tweede kun je dan in de nazomer die druiven oogsten en uitpersen. Je hebt dan zuiver druivensap wat je kan laten gisten tot een heerlijke wijn. Het is een leuk proces, en het smaakt nog lekker ook.

Met een druif in de tuin leef je zo dicht bij de natuur

Een wijnrank kopen is ook interessant omdat je de seizoenen voorbij ziet trekken. De druivenrank in het voorjaar heeft fris lichtgroen blad. in de zomer dan heeft de wijnrank juist een donkergroen bladerdek en dat is zeer gesloten. In de taverne onder pergola is dan ook volledig schaduw door de lommer. In de nazomer is het dan oogsten, en daar weer na komen de meest mooie herfstkleuren in de wijnrank. Het hele jaar door zie je het leven, en dat heeft altijd z’n charmes. Een wijnrank kopen kan leiden tot een leuke hobby.