Sven Stevens

Alles over Fashion

Bodac een goed bedrijf!

1 min gelezen

1 Bodac is een bedrijf dat doet aan explosieven weghalen. Dit doen ze door middel van verschillende manieren denk aan archeologisch onderzoek. Dit houdt in dat ze beetje bij beetje de grond weg halen en dan kijken of ze een explosief die ze op de radar opgevangen hebben weg kunnen halen. Dit gaat heel secuur je kan namelijk niet met een grote graaf machine het zand in slaan. Als je dit namelijk gaat doen heb je kans dat je het explosief raakt en het af laat gaan. Nee dit gaat met de hand een schep en dergelijke. Vaak zijn ze hier een hele dag of langer mee bezig. dit kan je namelijk niet overhaast doen want het is een tijdrovende klus.1

Verder doen ze nog veel meer.

Het komt ook wel eens voor dat een explosief in het water is beland. Dan gaan ze met speciaal duik materiaal het water in en proberen ze zo het explosief naar boven te halen. Dit kost net als het archeologisch onderzoek vaak net zo veel tijd en moeite.

Mocht je iets opvallends zien

Als je iets ziet wat lijkt op een explosief dan kan je het beste zo snel mogelijk een melding maken bij Bodac. Ze zullen dan zo snel mogelijk naar je locatie komen en proberen het probleem te verhelpen. Je kan ze gemakkelijk bellen voor vragen of dergelijke.

Meer verhalen