Sven Stevens

Alles over Fashion

Dierenverzekering afsluiten

3 min gelezen

Je gaat naar het asiel en vindt er de kat of hond van je dromen. Fantastisch natuurlijk, maar je wilt ook zo goed mogelijk voor het beestje zorgen. Dat betekent dat je alles voor je nieuwe huisgenoot in huis haalt, zoals voedsel, speelgoed en warme mandjes en dekens. En dat je je huisdier meeneemt naar de dierenarts is alleen maar vanzelfsprekend. De kosten voor de dierenarts kunnen echter aardig oplopen en daarom sluiten veel mensen tegenwoordig een dierenverzekering af voor hun beste vriend.

Website Tinki
Er is een groot aanbod aan dierenverzekeringen te vinden en als je er speciaal eentje voor je hond zoekt, kun je heel goed eens bij Tinki kijken. Zij hebben een website waarop je werkelijk alles wat met honden te maken heeft kunt vinden en geven je ook informatie over verzekeringen. Je kunt op hun site veel informatie vinden over hondenverzekeringen. Voor andere huisdieren dien je even verder te zoeken, maar daar is ook voldoende online informatie over beschikbaar.

Wat voor verzekering wil je?
Als je de juiste en beste verzekering voor je huisdier wilt hebben, is het wijsheid om eerst te kijken naar wat je echt belangrijk vindt om te laten verzekeren. Niet alle verzekeringen hebben dezelfde dekking in het basispakket zitten. Soms zitten er zaken in die jij misschien niet nodig denkt te hebben voor je huisdier of die je niet wilt laten verzekeren. Het kan echter ook zijn dat er zaken ontbreken. In het laatste geval kun je dan kijken of je een verzekering kunt vinden waar deze dingen wel opgenomen zijn in de basisverzekering of dat je er, indien mogelijk, een aanvullende verzekering voor kunt nemen.

Aanvullende verzekering
Als je voor een aanvullende verzekering kiest zal ook de premie omhoog gaan. Je kunt sowieso de premie voor een verzekering beïnvloeden. Alle verzekeraars werken ook met een eigen risico. Dit houdt in dat je bij iedere behandeling of een percentage zelf betaalt of een vast bedrag. Het eigen risico kan ook bepaald worden op basis van alle behandelingen in een heel kalenderjaar. Als je het eigen risico laat verhogen betaal je maandelijks minder premie, maar zijn de kosten voor een behandeling wel hoger, omdat je dan meer aan eigen risico betaalt. Het is aan jou om de beste afweging hiervoor te maken.

Vergoedingen
Het is ook belangrijk om te kijken wat er vergoed wordt. Niet alle medische behandelingen of ingrepen zullen vergoed worden door iedere maatschappij en ook niet altijd volledig. Soms is er een maximumbedrag aan een bepaalde handeling verbonden en sommige handelingen, zoals bijvoorbeeld sterilisatie of castratie worden nooit in de basisregeling vergoed. Als je juist daarvoor een verzekering wilt afsluiten, zoek dan eerst verder of er verzekeringen zijn die dat wel doen en of het dan ook loont om deze af te sluiten. Als het gunstiger uitvalt om het zelf te betalen, is dat een betere keuze.

Maximale vergoeding
Ook belangrijk is om te kijken naar het maximale bedrag dat een verzekeraar vergoedt. Sommige maatschappijen vergoeden tot 2500 euro per jaar, andere wel het dubbele. Je zult tussen deze maatschappijen dan zeker ook een verschil in premie ontdekken. Hoe hoger de premies, hoe meer er vergoed wordt.