Sven Stevens

Alles over Fashion

Een goede woning kopen in Spanje

2 min gelezen

Wat komt er kijken bij een woning kopen in Spanje? Ik wist eigenlijk niet waar ik moest beginnen. Ik kende het wel van een aantal kennissen, maar had mij er nooit echt in verdiept. Ik besloot eerst even rond te kijken en daarna kwam ik via via bij een goed bedrijf terecht. Die gespecialiseerd is in verkoop en koop van woningen in Spanje. Daardoor kreeg ik al veel meer inzicht en besloot ik echt een keus te maken. Er is veel aan de hand als je opeens besluit naar een ander land te gaan. Ik vond het dan wel lastig om in het begin echt helder te zijn over wat ik zocht. Ken je dat? Dat je niet helemaal keuzes durft te maken omdat je niet zo goed weet waar het naar leidt? Enfin, na goed overleg en een perfect huisje in het zicht te hebben, kon de deal op tafel gegooid worden.

Mijn tips naar jou

Mocht je ook interesse hebben in een woning in Spanje, dan zijn er een aantal basisvoorwaarden waar je rekening mee moet houden. Ik heb dit hieronder op een rijtje gezet:

  •         Je moet een fiscaal nummer hebben wil je een huis willen kopen
  •         Kijk goed of de huidige eigenaar daadwerkelijk de eigenaar is. Zoek dit uit!
  •         Laat door je bedrijf de koopovereenkomst extra controleren.
  •         In verschillende regio’s ben je verplicht om een Spaanse bankrekening te openen

Tot zover mijn bevindingen. Wil je meer weten? Dan raad ik je om naar de website te gaan waar ik ook mijn huis koop. Erg vriendelijke mensen en ze helpen je goed op weg.