Sven Stevens

Alles over Fashion

Gebruik maken van een tolk tijdens de rechtszaak!

2 min gelezen
tolk

In goede handentolk

Afgelopen maand heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van de diensten van een tolk. Het is namelijk zo dat ik op vakantie een aanrijding heb gehad met mijn huurauto en dat deze maatschappij mij hiervoor heeft aangeklaagd. Doordat ik de Franse taal niet op een hoog niveau spreek is het handig als er iemand bij is die voor mij vertaalt. De eerste gesprekken heb ik dit niet gedaan en merkte ik dat ik veel niet goed mee kreeg. Daardoor is nog meer onduidelijkheid opgetreden, maar gelukkig is dat nu allemaal opgelost. Ik ga ervan uit dat dit proces nog wel even gaat duren, maar gelukkig ben ik nu in goede handen. Ook brieven die ik krijg kan ik opsturen en krijg ik dan in het Nederlands terug, waardoor ik alles helemaal snap.

Prettig gevoeltolk

Ik had er eerst helemaal niet aan gedacht om een tolk in te huren, tot mijn advocaat dit zei. Zij had vaker met dit soort dingen te maken gehad en heeft toen elke keer gemerkt dat het een stuk sneller en efficiënter werkt. Gelukkig ben ik hiervoor verzekerd en hoef ik het dus niet zelf te betalen. Zelfs als ik zelf had moeten opdraaien voor de kosten, had ik dit ervoor over gehad, want het geeft me een veilig gevoel. Mocht jij je nu ook in een situatie als dit bevinden, neem dan zeker een kijkje op de website van SIGV Coöperatie. Hier vind je veel informatie en alle contactgegevens, mocht je nog meer vragen hebben!

Meer verhalen