Sven Stevens

Alles over Fashion

Investeren in cryptomunten op termijn

2 min gelezen
investering in cryptomunten op termijn

Als je gelooft in de toekomst van crypto dan kan je investeren in cryptomunten op termijn. De afgelopen 10 jaar heeft de cryptowereld een stormachtige groei doorgemaakt. Bitcoin, de oercrypto, is nu in totaal al meer waard dan menig land. Ook andere crypto’s zijn spectaculair in waarde toegenomen. Volgens sommige deskundigen zal de cryptomarkt nog veel meer groeien, en zal uiteindelijk de Bitcoin of een andere crypto het universele betaalmiddel worden. Anderen denken dat de cryptomarkt als een zeepbel in elkaar zal storten.

Investeren in cryptomunten op termijn: wijs? 

Tot nu toe gaven de ontwikkelingen de optimisten gelijk. Weliswaar zijn er behoorlijk wat crypto’s geflopt, maar de grote crypto’s zoals Bitcoin en Ethereum zijn nog steeds in waarde toegenomen. Een inflatiebestendige crypto, zoals Bitcoin, is in principe waardevaster dan een dollar of de euro die onbeperkt bijgedrukt kan worden. Want dat bijdrukken, “mijnen”, kost bij een munt als de bitcoin heel veel moeite. Lees: heel veel energie en dure hardware. Wel lopen cryptovaluta natuurlijk het risico dat ze vervangen worden door een andere crypto valuta. Ook al is het heel erg lastig om nog nieuwe bitcoins te mijnen, als iedereen gaat overstappen op een andere crypto, heb je er nog steeds weinig aan. Maar dat risico heb je natuurlijk met een munt als de dollar of de euro ook.

investering in cryptomunten op termijn

Hodlen: investeren in cryptomunten op termijn

De strategie om te investeren in cryptomunten op termijn heet hodlen. Hodlen is interessanter geworden, omdat je tegenwoordig crypto’s kan staken. Dat wil zeggen dat je ze vastzet en dat je in ruil bijvoorbeeld cryptomunten krijgt. Ongeveer het principe van een spaarrekening dus. Op die manier kan je extra rendement halen uit je voorraadje crypto’s. Wil je meer weten over deze investeringsstrategie? Lees er alles over in het Bankr artikel Investeren in cryptomunten op termijn.

Meer verhalen