Sven Stevens

Alles over Fashion

Logitech: de producent van hardware voor gamers

1 min gelezen

Logitech, wie kent ze niet? Dit Zwitserse bedrijf in hardware is in de jaren 80 opgericht en groeide al snel uit tot een van de grootste spelers op de markt. Nu liggen vele kantoren, studeerkamers en studentenkamers vol met hun producten. Logitech maakt onder andere muizen, toetsenborden en headsets. Maar ze doen nog meer.

Logitech

Logitech game accessoires 

Een gamer heeft hogere eisen. Bij Logitech zijn ze die groep gelukkig niet vergeten. Naast de reguliere producten heeft Logitech namelijk een lijn speciaal voor de gamers ingericht. Deze lijn noemen ze de G-serie. Apparatuur voor gamers moet immers aan hogere eisen voldoen. De G-serie bestaat uit muizen en toetsenborden maar ook headsets en stuurwielen.

Een fanatiek gamer kan niet zonder:

  • gaming muis (anders dan een reguliere muis)
  • goede headset
  • gaming toetsenbord

Vooral een gaming muis is een onmisbaar onderdeel voor elke gamer. Een reguliere muis voldoet simpelweg niet aan de eisen waar een gaming muis aan gesteld wordt. De Logitech G502 bijvoorbeeld is een uiterst nauwkeurige muis die vooral gebruikt wordt voor FPS games. De optische sensor maakt dat deze muis de snelste acties kan detecteren.

Logitech

Headset

Een goede headset is ook onmisbaar, zeker wanneer je veel online speelt. De G430 is een veel verkochte headset van Logitech. Hij is geoptimaliseerd voor pc maar je kunt hem ook prima gebruiken voor console gaming. Logitech heeft overigens nog meer gaming headsets, mocht de G430 je niet aanspreken.