Sven Stevens

Alles over Fashion

Populaire helm voor iedere motorrijder

2 min gelezen
Motorhelm

Ben je op zoek naar een helm die uitblinkt op meerdere gebieden dan kun je niet om de ROOF boxer 8 heen, bekijk de kenmerken van de tophelm maar eens goed. De buitenste schaal van de helm is vervaardigd van glasvezel en een kinstuk die volledig naar achteren kan worden geklapt. De helm is gekeurd als integraalhelm en als jethelm. Op het kinstuk van de motorhelm zitten twee luchtinlaten, evenals op de bovenkant van de helm. Draag je een bril dan is de binnenvoering hierop voorbereid, de voering is tevens uitneembaar en te wassen in de wasmachine.

Ventilatie bij een helm

Bij een helm is een van de belangrijkste aspecten voor het comfort de ventilatie, een ROOF boxer 8 helm heeft op meerdere plaatsen ventilatie. Maar waarom is ventilatie zo belangrijk dan vraag je je waarschijnlijk af. Zonder ventilatie stijgt de temperatuur in de helm, en hierdoor ook het hoofd. Wanneer je bezweet wordt rijdt dit niet comfortabel en kan in het ergste geval je afleiden van de concentratie tijdens het rijden. Op twee plekken bij de kind wordt je hoofd voorzien van ventilatie.

Motorhelm

Wat je verder moet weten over ventilatie 

Bovendien wordt door de ventilatie het ROOF boxer 8 helm vizier vrij gehouden van condens, ook dit komt de verkeersveiligheid ten goede. Heb je een helm met een in en uitlaat wordt de warme lucht continu afgevoerd, hierdoor heb je geen last meer van overtollige warmte in je helm en blijft je hoofd een normale temperatuur. Ook het voorhoofd wordt koel gehouden, hierdoor kun je zowel in de zomer en veilig op je motor rijden.