Sven Stevens

Alles over Fashion

Wat te doen bij waterschade iPhone

2 min gelezen
Apple

Waterschade iPhone is een van de meest voorkomende schades. Het gebeurt bijvoorbeeld heel vaak dan een telefoon in de broekzak wordt gedragen die dan bij een toiletbezoek in het toilet valt. Veel mensen raken dan in paniek omdat ze denken dat de telefoon onherstelbaar beschadigd is en ook de inhoud verloren gaat. Vooral dat laatste is erg vervelend omdat voor veel mensen hun hele leven zich in de telefoon bevind. Telefoonnummers, mailadressen, foto’s, agenda, alles zit in een telefoon.

Waterschade iPhone

Inhoud veilig stellen bij waterschade aan iPhone

Om te zorgen dat de inhoud veilig wordt gesteld bij waterschade aan een iPhone, kun je beter niet zelf aan de slag gaan. Op internet kun je een heleboel tips vinden. Van droog föhnen tot een nacht in een bakje rijst leggen. Het allerbeste kun je direct naar een telefoonreparateur gaan. Dep de buitenkant een beetje droog met een schone doek en ga direct even langs. Juist als de binnenkant nog nat is, is de kans dat de schade herstelt kan worden het grootste. De telefoonreparateur kan dan de telefoon open maken en alle onderdelen droog maken.

Ga hier niet zelf mee aan de slag als je niet weet wat je aan het doen bent dan anders worden de problemen alleen maar groter. Door snel te handelen wordt de kans op schade door corrosie kleiner. Corrosie is de aantasting van metalen door vocht. Hierdoor werken de onderdelen niet meer naar behoren.

Water

Voorkomen is het beste

Natuurlijk is het het allerbeste om waterschade aan je iPhone te voorkomen. Haal je telefoon dus uit je broekzak wanneer je gebruik maakt van het toilet en kijk uit met het gebruik van je telefoon op het water. Een ongeluk zit in een klein hoekje dus mocht je iPhone in aanraking komen met water, zorg dan dat je zo snel mogelijk bij een reparatiewinkel komt met je telefoon.