Sven Stevens

Alles over Fashion

Gratis online muziek documentaires kijken!

2 min gelezen

Ik ben echt een groot fan van muziek en daarom kijk ik graag naar muziek documentaires. Het is namelijk heel interessant om achter het verhaal van je favoriete artiest te komen, hoe hij of zij ertoe gedreven worden om muziek te maken.

Gratis online kijken

Het kan misschien toeval zijn, maar veel muzikanten hebben een heel bewogen en interessant leven. Vaak zorgt dit ervoor dat ze muziek gaan maken zodat ze daar hun eigen ervaringen in kwijt kunnen. Ik vind dit proces erg interessant, dus ik ben erg blij dat ik de website MuziekDocumentaire.nl heb ontdekt. Hier staan heel veel muziek documentaires op van allerlei genres, dus ik raad iedereen zeker aan om eens een kijkje te nemen. Het fijne aan deze website is dat je geen gedoe met downloaden hebt, want alle documentaires kun je gewoon online bekijken. De films worden namelijk gestreamd op gratis websites zoals YouTube en Video, dus je hoeft er helemaal niks voor te betalen. MuziekDocumentaire.nl heeft alle gratis muziekdocumentaires op het internet bij elkaar gebundeld en geordend op genre, categorie, artiest en jaartal. Zo kun je dus makkelijk alles terugvinden met de zoekfunctie. Ik vind het echt een hele fijne site en ik heb al heel veel documentaires gezien!

Interessante docu’s, films en concerten

Ik heb inmiddels al veel geleerd over de muziekindustrie en een aantal muziekgenres en artiesten dankzij de documentaires. Je zou natuurlijk ook gewoon de Wikipedia-pagina kunnen lezen als je wat meer wilt weten over bijvoorbeeld jazzmuziek of Bruce Springsteen, maar een documentaire geeft je toch net een andere kijk. Naast interessante documentaires kun je ook films en concerten bekijken. ’s Avonds kijk ik graag een documentaire of een filmpje over een bepaalde artiest, maar concerten kijk ik ook graag terug. Ik vind het soms wel fijn om een concertregistratie op mijn tv te streamen op de achtergrond als ik bijvoorbeeld aan het schoonmaken ben. Dit geeft toch net een beetje een andere sfeer in huis dan wanneer je alleen de radio of Spotify zou opzetten.