Sven Stevens

Alles over Fashion

Innovatieve medicijnen en behandelmethoden dankzij PCH

2 min gelezen

Een groot deel van de Nederlandse bevolking gebruikt medicijnen. Voor een deel van de mensen is medicijngebruik onderdeel van hun dagelijkse routine. Wellicht hoor je zelf ook bij deze groep. Op sommige medicijnen staat de afkorting PCH vermeldt. Wat betekent dit?

Grootste geneesmiddelenfabrikant

‘PCH’ staat voor de leverancier van het medicijn. Dit is een farmaceutisch bedrijf uit Haarlem genaamd Teva Pharmachemie. Al meer dan honderd jaar is dit bedrijf actief op de farmacie markt. De basis van het bedrijf werd gelegd in Israël in 1901. Destijds richtten drie Israëlische mannen een geneesmiddelen groothandel op in de hoofdstad Jeruzalem. In de decennia daarna verspreidde de groothandel haar medicijnen naar Europa, Afrika en de Verenigde Staten. Vandaag de dag is Teva de grootste geneesmiddelenfabrikanten ter wereld.

Research & Development

Teva Pharmachemie zorgt voor het ontwikkelen en verspreiden van allerlei soorten geneesmiddelen. Ook levert het voedingssupplementen en producten aan ziekenhuizen. Tevens verrichten de medewerkers van Teva dagelijks geneesmiddelen onderzoek, om tot innovatieve kwaliteitsproducten te komen. De ‘Research and Development’ afdeling ontwikkelt met name generieke geneesmiddelen. Dit zijn geneesmiddelen die door meerdere bedrijven wereldwijd worden gemaakt. Wel blijft de merknaam in handen van Teva. De farmaciegigant zorgt ervoor dat andere bedrijven van het juiste advies worden voorzien.

Medicijnonderzoek

‘PCH’ is niet meer weg te denken uit de medicijnwereld. Tientallen patiënten hebben baat bij de complexe medicijnen en producten die Teva Pharmachemie ontwikkelt. Zo doet het bijvoorbeeld onderzoek naar COPD, om nieuwe en betere behandelingen aan te bieden. Zodoende levert Teva een nuttige bijdrage aan de medicijnwereld.