Sven Stevens

Alles over Fashion

Waar is een eliquid van gemaakt?

2 min gelezen

Allereerst: niet alle eliquids zijn gelijk. Afhankelijk van de fabrikant en de lokale regelgeving, kunnen de ingrediënten behoorlijk verschillen. Er zijn vier primaire ingrediënten: plantaardige glycerine, propyleenglycol, smaakstoffen en water. Het is ook gebruikelijk dat een eliquid nicotine bevat – maar het is niet zo dat alle e-juices nicotine bevatten. Hier volgt een uitleg over de glycerine en propyleenglycol en water omdat deze ingrediënten de kwaliteit en vape ervaring bepalen.

PG en VG, primaire eliquid ingrediënten

Propyleenglycol (PG) en plantaardige glycerine (VG) zijn de smaakloze basisvloeistof die worden gecombineerd met nicotine en smaakstoffen. PG en VG dienen als een transportmiddel voor de aroma´s en produceren de damp van de e-sigaret.

Propyleenglycol is een chemische verbinding die wordt gekenmerkt door de stroeve smaak in de keel – vergelijkbaar met het gevoel van het roken van een echte sigaret. Plantaardige glycerine is een natuurlijk product, afgeleid van plantaardige oliën. VG heeft een licht zoete smaak. De verhouding van deze twee ingrediënten heeft effect op de uiteindelijke smaak:

– PG levert een sterkere smaakervaring in vergelijking met VG;

– PG is een chemische verbinding die irritatie, uitdroging en keelpijn kan veroorzaken;

– VG is een natuurlijke verbinding en heeft daardoor minder bijwerkingen;

– VG zorgt voor een soepelere keelgang en is de voorkeur voor nieuwe vapers;

– VG produceert dichtere damp wolken.

Water

Water is een cruciaal voor de kwaliteit van de eliquid. De kwaliteit van het water heeft een aanzienlijke invloed op de kwaliteit van het eindproduct. Wanneer water bijvoorbeeld niet goed gefilterd is, kan het schadelijke bacteriën, ziektekiemen en verontreinigingen bevatten. Dit kan gezondheidsrisico´s veroorzaken voor de vapers. Koop dus altijd een betrouwbaar merk in een betrouwbare winkel als liquidmania.nl. Elk land stelt zijn eigen eisen, dus om problemen te voorkomen worden Nederlandse of Europese merken sterk aangeraden.