Sven Stevens

Alles over Fashion

De mooiste afwerking met een overlock naaimachine

1 min gelezen

pfaff_coverlock_3_0_640x480_Ik gebruik een naaimachine zo lang als ik me kan herinneren. Zowel een nieuw kleedje maken, een knop aannaaien of een broek inleggen, ik doe het allemaal met mijn favoriete stikmachine. Tot voor kort was ik niet in het bezit van een overlock naaimachine. Ik had ze wel eens zien staan in de winkel en was regelmatig verwezen naar een overlock naaimachine in mijn naaiboeken, maar het bleef vooral een ingewikkeld en onbegrijpelijk werktuig voor mij. Toen ik enkele weken geleden mijn lokale naai-winkel passeerde, vond ik het tijd om hierover eens meer informatie te vragen. Volgens de verkoopster is dit type naaimachine het wondermiddel om stofjes mooi af te werken en in een spontane beu kocht ik mij zo een naaimachine aan. En ik moet het eerlijk toegeven, ik heb nog geen spijt gehad van mijn aankoop!bernina_l_220_1

De eenvoudige afwerking van kledij

Een overlock naaimachine ziet er groot en technisch uit, maar met de nodige uitleg van een ervaren naaister en een goed handboek is het eigenlijk een fluitje van een cent. Met deze machine kan je er perfect voor zorgen dat stoffen niet meer uitrafelen, hetgeen bij katoen nogal eens kan voorvallen. Het echte stikwerk voer ik nog steeds voornamelijk uit met mijn gewone naaimachine, de afwerking van de naden gebeurt met mijn overlock machine. Ook de zoomen van broeken behandel ik met de overlock. Voor mij is deze naaimachine niet gewoon een leuke aanvulling, maar is ze gewoon onmisbaar in mijn hobbykamer.bernina_800dl_800x600_